E-MAIL +36 70 708 5500
Energia kiállítás a Mátrai Erőműben

Energia kiállítás a Mátrai Erőműben

Energia címmel hirdetett rajzpályázatot a ZOOM Egyesület. 17 településről több mint 350 alkotásérkezett, melyeket március 20-án, a Boldogság Világnapján egy kiállításon mutattak be a MátraiErőmű kultúrtermében. Az egyesület nem csak a legjobb alkotásokat díjazta, hanem a résztvevőiskolákat is támogatták.

Az Egységes Gyógypedagógiai Intézet Petőfi utcai intézményének növendékei is színpadra léptek aZOOM Egyesület rajzpályázat eredményhirdetésén és kiállítás megnyitóján. Az alkotásokat Energiatémakörben várták a szervezők.

– 17 településről 19 intézmény diákjai kb. 360 fő rajzolt és nincs megkülönböztetve, hogy honnan jötta gyerek, egészséges gyerek, beteg gyerek, fogyatékossággal élő, és ez nem is látszik a rajzokon.Tehát valahol azt szeretnénk, ha eljutna az emberekhez, az az egy mondat, hogy a legfontosabb az azéletben az adni akarás és nem az, hogy milyen háttérrel jöttél, hanem az, hogy mivé váltál –magyarázta Dr. Mangó Gabriella, a ZOOM Egyesület tagja.

A pályázatra beérkezett alkotásokat Fajgerné Dudás Andrea zsűrizte. A festőművész többek között aszínhasználatot és az egyéni látásmódot figyelte a rajzok értékelésekor.

Számomra fontos volt az, hogy mivel ez egy alkotói folyamat, a szavakat, az írást felejtsük el és ne úgy fejezzük ki a mondanivalónkat, hogy ráírjuk a papírra. Az ilyen alkotásokat szelektáltam – ismertette.

A gyerekek alkotásait a Mátrai Erőmű kultúrtermében állították ki. A ZOOM egyesület céljának és a témának is köszönhetően az intézmény egyből a kezdeményezés mellé állt.

– Ha az a szó hangzik el, hogy energia, akkor mindenkinek először a mi cégünk jut először eszébe. Bár itt most, be fogjuk bizonyítani, hogy az energia nem csak vízből, tűzből keletkezik, hanem a szívből és az érzelmekből is – mondta Bárdos Béla, a Mátrai Erőmű Zrt. titkárság- és PR osztályvezetője.

A pályázat keretében a legjobbakat, vagyis közel 50 gyereket díjaztak. Az egyesület emellett a résztvevő iskolákat is támogatta.

Forrás: Nagy Réka (https://gyongyostv.hu/31033-zoom-kiallitas-2/)

Dr. Mangó Gabriella

Dr. Mangó Gabriella szerint, amikor a hagyományos orvoslás már nem elég, a természetgyógyászat pedig még nem elég, akkor a kettőt ötvözve, összehangoltan kell elérni az egyetlen végcélt: a beteg gyógyulását.

img-4582-1_JPG

img-4451-1_JPG

img-4544-1_JPG

img-4447-1_JPG

img-4516-1_JPG

img-4410-1_JPG

img-4490-1_JPG

img-4400-1_JPG

img-4458-1_JPG

img-4388-1_JPG